Build for life,
nieuws van merken

schrijf je in voor de nieuwsbrief

partner login Build for life
29|05|24

De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE

De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE

Prefab betonbouw is een bouwmethode die reeds geruime tijd in de lift zit en die een kwalitatieve energieperformantie combineert met een snelle bouwtijd. Bovendien biedt deze bouwmethode interessante mogelijkheden voor een leefkelder.
Wil je duurzaamheid en energiezuinigheid integreren bij de bouw van je nieuwe woning dan is betonbouw wellicht een ideale bouwmethode voor jou. Met prefab betonbouw maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Ondermeer omdat je door een doordachte benutting van je ondergrondse ruimte met een leefkelder extra beschikbare kamers creëert. Met prefab betonbouw beschik je over thermisch inerte betonwanden, doorgedreven isolatie en technieken die je woning tot een echte parel op het gebied van energiezuinigheid maakt. Waarom kiezen voor prefab betonbouw Een van de voordelen van prefab betonbouw , is dat je met deze innovatieve methode hoge eisen op het vlak van isolatie en luchtdichtheid makkelijker behaalt. Daarnaast biedt prefab betonbouw ook een snelle bouwtijd. De constructie is volledig ingepakt met performante isolatie en buitenafwerking, Ook in je leefkelder heb je het hele jaar door een aangename 20° heeft, zonder extra verwarming. Bovendien heb je in de zomer nauwelijks koeling nodig.
Bij betonwoningen gebouwd met behulp van het Concrete House bouwproces, worden de vloerplaten en wanden van de woning in de fabriek geprefabriceerd en kant-en-klaar op de werf geleverd en gemonteerd. Een groot voordeel van prefab betonbouw is dat je met deze bouwmethode je woning regen- en winddicht hebt in slechts twee maanden tijd. Dit maakt het bouwproces niet alleen efficiënter, maar ook duurzamer, omdat er minder afval en vervuiling op de werf ontstaat. Een leefkelder met prefab betonbouw Elk project is anders met betonbouw maar daglicht doorheen je hele woning filteren tot in je leefkelder is een steeds populairdere keuze bij bouwers. Kelders worden immers al lang niet meer enkel aanzien als een functionele ruimte. Met de almaar verstrengende energie-eisen wordt compact en energiezuinig bouwen steeds belangrijker. Een leefkelder biedt je de mogelijkheid extra woon-, speel- of werkruimte te voorzien terwijl je een compact bouwvolume behoudt. Bron: Concrete House  – Foto’s: Concrete House

Build for life | 09 08 23

meest gelezen vandaag
Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER
De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE
ALIPLAST laat je binnen- en buitenruimte samensmelten
Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA
Hoe kale plekken in gazon herstellen met optimaal resultaat? | DCM
van onze partners

Creëer je eigen wellness thuis en geniet doorlopend het hele jaar. 

Realiseer deze zomer je droomterras met Cedral Terrace en de cashback deal, 15€/m² cashback op terrasplanken.

Bereken handig online welke tijdelijke opslag je nodig hebt en wat het kost.

Registreer je en verkrijg Compleet Wonen gratis

Build for life

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

incl. gratis online weekmagazine