Build for life,
nieuws van merken

schrijf je in voor de nieuwsbrief

partner login Build for life
29|05|24

Een uniek en innovatief dakvenster, Skylux SKY10

Een uniek en innovatief dakvenster, Skylux SKY10

Het dakraam is inmiddels al meer dan 100 jaar oud en heeft zich in die tijd ontwikkeld van een eenvoudige koepel tot een draaikiepraam. Vandaag de dag gaat de technologische vernieuwing nog steeds door en dat heeft geleid tot een uniek en innivatief dakvenster, het nieuwe SKY10 kantelbare dakraam van Skylux.
Een kanteldakraam met een uniek ontwerp Er zijn veel verschillende types dakvensters verkrijgbaar. Het SKY10 kanteldakraam van Skylux onderscheidt zich dankzij zijn unieke ontwerp. Het dakraam laat frisse lucht binnen en houdt in de zomer muggen en hitte buiten. In tegenstelling tot een traditioneel kantelraam dat om zijn as draait, werkt een kanteldakraam met kiepstanden. Dankzij een nieuw en vooruitstrevend scharnier, ontwikkeld door Skylux, kan het dakvenster in één eenvoudige beweging gedraaid worden tot de buitenzijde perfect verticaal aan de binnenkant staat. Het unieke scharniersysteem zorgt voor een lichtkoepeleffect, wat leidt tot een groter bruikbaar oppervlak en een panoramisch zicht. Hoge isolatie- en akoestische waarden Een belangrijk aspect bij de keuze van een dakvenster is de isolatiewaarde. Met een waarde van 1 W/m²K biedt het Skylux dakraam uitstekende isolatie. Dit zorgt ervoor dat extreme warmte, koude en lawaai het hele jaar door buiten gehouden worden.
Op het gebied van akoestiek is het Skylux SK10 dakvenster volledig geluidsdicht. Het raam laat gemiddeld slechts 37 dB door. Ter vergelijking: een koelkast stoot ongeveer 39 dB uit. Dit zorgt ervoor dat bewoners kunnen genieten van een goede nachtrust. Veiligheid staat voorop Een open raam kan een bron van nieuwsgierige kinderen zijn en kan leiden tot ongelukken. Het Skylux dakvenster is in de gekantelde stand voorzien van kinderbeveiliging. Alvorens het raam helemaal begint te draaien, vergrendelt het. Daarnaast is het standaard voorzien van Veilig Wonen® goedgekeurde handgrepen voor maximale veiligheid. Het dakraam van het Skylux is ook één van de veiligste ramen op de markt dankzij de vierpuntsvergrendeling in de gesloten- en ventilatiestand en het SKG-gecertificeerde inbraakwerende slot. Eenvoudig onderhoud voor meer comfort Bij traditionele kiepdakramen wordt het glas aan de buitenkant op een profiel geplaatst, waardoor vuil zich ophoopt en er een risico op mos vorming ontstaat. Door het continue overloopsysteem van Skylux worden regen en stof onmiddellijk afgevoerd. Het ontwerp en mechanisme van het SKY10 zorgen er bovendien ook voor dat het wassen van de buitenkant van het raam heel eenvoudig wordt.

Een uniek en innovatief dakvenster, Skylux SKY10

Bron: Twocents – Foto: Twocents, Skylux

Build for life | 17 07 23

meest gelezen vandaag
Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER
De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE
ALIPLAST laat je binnen- en buitenruimte samensmelten
Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA
Hoe kale plekken in gazon herstellen met optimaal resultaat? | DCM
van onze partners

Creëer je eigen wellness thuis en geniet doorlopend het hele jaar. 

Realiseer deze zomer je droomterras met Cedral Terrace en de cashback deal, 15€/m² cashback op terrasplanken.

Bereken handig online welke tijdelijke opslag je nodig hebt en wat het kost.

Registreer je en verkrijg Compleet Wonen gratis

Build for life

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

incl. gratis online weekmagazine