Build for life,
nieuws van merken

schrijf je in voor de nieuwsbrief

partner login Build for life
25|07|24

Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA

Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA

Iedereen is zich onderhand bewust van de noodzaak om te isoleren en de positieve gevolgen ervan voor je energierekening evenals je binnenklimaat. Een factor die echter dikwijls onderbelicht blijft in de keuze van isolatiematerialen is de invloed op Wifi en 4G/5G signalen van net je isolatie.
De aluminium cachering die wordt gebruikt om isolatiemateriaal te beschermen kan een invloed hebben op een goede ontvangst van draadloze signalen. Deze cacheerlaag wordt dikwijls als toplaag aan isolatiematerialen zoals pur, pir, eps, glaswol en steenwol bevestigd. Aluminium en dus isolatie met aluminium cachering heeft een afwerende werking op signalen als Wifi. Waarom isolatie met aluminium cachering? Bij isolatiematerialen met een open celstructuur wordt een cachering gebruikt om het materiaal te beschermen tegen indringend vocht. Maar ook als dampwerend scherm heeft deze aluminium cachering een functie, waardoor je zelf niet extra een dergelijk scherm hoeft aan te brengen. Isolatie met aluminium chachering is anderzijds ook handig te verlijmen en de cachering houdt het uittreden van gassen tegen, wat de levensduur van de isolatie verlengd. Om die laatste reden wordt dikwijls aan beide zijden van de isolatie een cacheringslaag aangebracht.
Signaalsterkte, een belangrijke factor in je isolatiekeuze Isolatiematerialen zoals XPS, met een gesloten celstructuur, hebben geen cachering nodig omdat ze uitermate vochtbestendig zijn. Met XPS loop je dus geen risico op signaalblokkade. XPS is daarnaast ook veel makkelijker te recyclen omdat je geen aluminium hoeft te scheiden van de isolatie. Dit maakt XPS als isolatie zonder aluminium cachering dus ook een ideale keuze voor circulaire bouwprojecten. Een fabrikant van XPS is Soprema, die het isolatiemateriaal maakt van gerecycleerd EPS. Soprema is overigens ook fabrikant van een ander gerecycled materiaal, houtvezelisolatie gemaakt van resten van de houtindustrie. Ben je van plan om te isoleren en weeg je de voor- en nadelen van verschillende materialen af, hou dan dus zeker rekening met de factor van signaalontvangst en laat je vooraf goed informeren in welke mate isolatie met aluminium cachering je draadloze signalen kan hinderen. Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? Bron SopremaFoto’s: Soprema

Build for life | 09 08 23

meest gelezen vandaag
Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER
De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE
ALIPLAST laat je binnen- en buitenruimte samensmelten
Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA
Hoe kale plekken in gazon herstellen met optimaal resultaat? | DCM
van onze partners

Creëer je eigen wellness thuis en geniet doorlopend het hele jaar. 

Realiseer deze zomer je droomterras met Cedral Terrace en de cashback deal, 15€/m² cashback op terrasplanken.

Bereken handig online welke tijdelijke opslag je nodig hebt en wat het kost.

Registreer je en verkrijg Compleet Wonen gratis

Build for life

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

incl. gratis online weekmagazine