Build for life,
nieuws van merken

schrijf je in voor de nieuwsbrief

partner login Build for life
25|07|24

Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER

Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER

Leadax Roov is een nieuwe platdakbedekking die zich makkelijk inschakelt in de EU doelstelling om tegen 2050 een volledig circulaire economie in Europa te verkrijgen. Een handig hanteerbaar nieuw product, ontwikkeld vanuit de principes van duurzaamheid en circulariteit.
Bij de bekende internationale bouwmaterialen fabrikant Wienerberger wordt duurzaamheid hoog in het vaandel gevoerd. Duurzame en circulaire materialen vormen er al erg lang de basis van het productaanbod. Met Leadax Roov wordt daar nu een circulaire, witte dakbedekking voor platte daken aan toegevoegd. Leadax Roov, eenvoudige, snelle en veilige plaatsing De Leadax Roov rollen hebben een breedte van 1 m, zijn licht en makkelijk hanteerbaar en kunnen meteen na het uitrollen geplaatst worden. De naadverbindingen zijn eenvoudig te maken en bovendien is corrigeren tijdens het plaatsen perfect mogelijk. Leadax Roov is een duurzaam en 100% circulair product. Het wordt geproduceerd van PVB-folie, een reststroom uit veiligheidsglas waarvan er jaarlijks maar liefst 1,5 miljard kg beschikbaar is in Europa. De productie van Leadax Roov draagt dus bij aan het hergebruik van deze afvalberg door het als grondstof voor een nieuwe circulaire dakbedekking in te zetten. Leadax Roov heeft hiermee een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk dan vergelijkbare oplossingen voor het plat dak. Het product heeft bovendien een erg lange levenduur van +/- 50 jaar. Een ander voordeel is dat  je met Leadax Roov geen regenwaterverkleuring hebt. Het afgespoelde regenwater is helder en direct te gebruiken voor huishoudelijk gebruik. Daarnaast zorgt de witte kleur voor een reflectie van zonnestralen wat hitteconcentratie vermijdt, zorgt voor een koeler binnenklimaat en zonnepanelen een hoger rendement geeft.
Eén standaard, één productdikte voor alle toepassingen Leadax Roov is verkrijgbaar in één dikte van 1,5 mm, voor alle types platte daken. De gemakkelijk hanteerbare rollen zijn 1 m breed en wegen slechts 23,8 kg/rol. Tijdens de plaatsing is er geen vuur of hitte nodig wat zorgt voor een veilige en gezonde plaatsing. De folie kan op drie manieren geplaatst worden: mechanisch verankerd, losliggend geballast of  verlijmd. Op vlak van dampopenheid scoort de Leadax Roov dakbaan ook uitstekend. Waar andere platdakmaterialen respectievelijk µ-waarden van 15.000 tot 65.000, hebben (bron: TV 280; Buildwise), heeft de Leadax Roov dakbaan een µ-waarde van slechts 7.500. Dit maakt dat bij verlijming gebruik gemaakt kan worden van een in één laag aangebrachte watergedragen lijm. Hierdoor is de Leadax Roov dakbaan bij elke plaatsingsmethode na einde levensduur 100% circulair. Wienerberger biedt voor Leadax Roov een compleet systeem, inclusief toebehoren en componenten voor een eenvoudige en snelle plaatsing. Wil je graag meer vernemen, kijk dan zeker even verder hier bij Wienerberger . Bron: Wienerberger  – Foto’s: Wienerberger 

Build for life | 09 08 23

meest gelezen vandaag
Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER
De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE
ALIPLAST laat je binnen- en buitenruimte samensmelten
Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA
Hoe kale plekken in gazon herstellen met optimaal resultaat? | DCM
van onze partners

Creëer je eigen wellness thuis en geniet doorlopend het hele jaar. 

Realiseer deze zomer je droomterras met Cedral Terrace en de cashback deal, 15€/m² cashback op terrasplanken.

Bereken handig online welke tijdelijke opslag je nodig hebt en wat het kost.

Registreer je en verkrijg Compleet Wonen gratis

Build for life

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

incl. gratis online weekmagazine