Build for life,
nieuws van merken

schrijf je in voor de nieuwsbrief

partner login Build for life
29|05|24

Staenis, je egaline en hechtende chape eenvoudig zelf leggen

Staenis, je egaline en hechtende chape eenvoudig zelf leggen

Staenis, je egaline en hechtende chape eenvoudig zelf leggen, Build for Life
Staenis geniet in Vlaanderen reeds enkele jaren ruime bekendheid met hun egalisatierooster voor vloeropbouw. Met dit handige systeem plaats je zelf een stevige en vlakke basis voor je vloer en bekom je een professionele vloeropbouw zonder ervaring.
Een ondervloer of een dekvloer leggen – ‘chappen’ in de volksmond – is iets waar de meeste doe-het-zelvers zich niet aan wagen. Staenis, opgericht door Tom Verstaen en Daisy Bohyn, heeft daar sinds enkele jaren verandering in gebracht. Met het Staenisrooster beschik je over een zelfbouwsysteem voor kleine oppervlaktes om zelf snel en eenvoudig een vloeropbouw te plaatsen. Je plaatst het rooster, vult het op met het juiste materiaal en vlakt het uit. Omdat het rooster blijft zitten, wordt de kans op scheuren en barsten aanzienlijk kleiner. Bovendien laten de verschillende vakken van het rooster toe om de vloeropbouw te spreiden over verschillende dagen, wat bij de klassieke werkwijze onmogelijk is. Dankzij dit egalisatierooster kan je je leefruimte-, badkamer-, zolder-, tuinhuis- en terrasvloeropbouw zelf creëren. Vervolgens kan je overgaan tot de bekleding hiervan met een waaier aan vloerbekledingen.
Staenisrooster, zelf isolatiechape leggen, Build for life

Het Staenisrooster, voor doe-het-zelver en bouwprofessional

Ondertussen maken overigens niet alleen doe-het-zelvers gebruik van het systeem. Ook professionele bouwbedrijven hebben de weg naar er naar toe gevonden. Zo’n 3.000 particulieren en professionals legden in de loop van de afgelopen jaren al voor meer dan 80.000 vierkante meter (een twintigtal voetbalvelden) aan Staenis vloeren. De klanten bevinden zich lang niet meer enkel in Vlaanderen. Ook Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben het Staenisrooster ontdekt.
Vloeropbouw met het Staenis rooster En na de grootste Europese landen wil het bedrijf nu ook graag de Amerikaanse bouwmarkt democratiseren, legt medeoprichter Daisy Bohyn uit. “We willen onze groei dit jaar verdubbelen naar 1 miljoen euro. We voeren momenteel volop gesprekken om ook op de Amerikaanse markt actief te worden. Daarnaast zetten we sterk in op duurzaamheid en willen we ook een nieuw circulair product lanceren.” Een exportproduct om in de gaten te houden. En misschien ook iets voor jouw nieuwe vloer? Waar is het Staenisrooster verkrijgbaar?

Het egalisatierooster is online verkrijgbaar via de Staenis webshop. Via een handige calculator kan je hoeveelheden berekenen en een offerte aanvragen. 

Bron: Manley

Build for life | 17 07 23
meest gelezen vandaag
Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER
De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE
ALIPLAST laat je binnen- en buitenruimte samensmelten
Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA
Hoe kale plekken in gazon herstellen met optimaal resultaat? | DCM
van onze partners

Creëer je eigen wellness thuis en geniet doorlopend het hele jaar. 

Realiseer deze zomer je droomterras met Cedral Terrace en de cashback deal, 15€/m² cashback op terrasplanken.

Bereken handig online welke tijdelijke opslag je nodig hebt en wat het kost.

Registreer je en verkrijg Compleet Wonen gratis

Build for life

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

incl. gratis online weekmagazine