Build for life,
nieuws van merken

schrijf je in voor de nieuwsbrief

partner login Build for life
25|07|24

5 tips die straks je huis tijdens een hittegolf koel houden

5 tips die straks je huis tijdens een hittegolf koel houden

Je huis tijdens een hittegolf koel houden, hoe pak je dat aan wanneer je ook een beetje de energiekosten wil beperken? Met een paar eenvoudige aanpassingen, goede gewoonten of zelfs zonder er veel moeite voor te doen kom je na een warme dag thuis in een frisse woning.
Hou overdag ramen en deuren goed gesloten Hou de warmte buiten door ramen en deuren tijdens de dag zoveel mogelijk gesloten te houden. Open ze pas wanneer het ’s avonds afkoelt. Je wil geen stroom hete lucht je huis binnenlaten die de binnentemperatuur doet stijgen. Afbeelding Renson | Je huis tijdens een hittegolf koel houden Vermijd direct zonlicht op je ramen Een belangrijke aanrader is op warme dagen ervoor te zorgen dat er geen direct contact is tussen zonlicht en je ramen. Een waaier aan factoren kunnen hierbij helpen en je huis tijdens een hittegolf koel houden. De aanleg van je tuin bv. Juist geplaatste bomen of struiken bieden schaduw voor je ramen. Zonneschermen, schuifpanelen of buitenscreens voorkomen eveneens dat zonnestralen door het glas dringen en een hitte effect veroorzaken in je huis. Binnenzonwering aanbrengen is geen goed idee, je houdt er immers de warmte niet mee buiten. En warmte die reeds in huis is, krijg je moeilijk weer uit een goed geïsoleerd en luchtdicht huis. Afbeelding Renson  | Je huis tijdens een hittegolf koel houden
Gebruik de hele dag door zonwering Heb je zonwering of overweeg je dit aan te schaffen, benut deze dan maximaal. Laat ze tijdens warme dagen de hele dag neer. Van ’s ochtends al. Je kan hetzelfde doen met rolluiken maar rolluiken hebben dan het nadeel dat ze kamers helemaal verduisteren. Met zonwering hou je uiteraard wel het zicht naar buiten. Slimme zonwering Slimme zonwering ontzorgt. Met een automatische regeling wordt het nog makkelijker, je hebt immers geen omkijken meer naar je zonwering. Slimme zonwering wordt automatisch aangestuurd op basis van je voorkeuren zonder sensoren en zonder domoticasysteem. Via een app met slimme besturing, zoals de “Renson Solmate”, kan je je zonwering slim bedienen. Breng koele nachtlucht binnen Afbeelding Renson  | Je huis tijdens een hittegolf koel houden Je ramen openen wordt verstandig van zodra het buiten ’s avonds koeler is dan binnen. Wanner dat het geval is, open dan zo veel mogelijk ramen per verdieping. Zorg er hierbij ook voor dat je tussendeuren open laat om zoveel mogelijk luchtstroom te creëren. Op die manier haal je zoveel mogelijk koele nachtlucht binnen. Die nachtkoelte trekt in de bouwmaterialen van je woning en wordt de volgende dag binnen weer afgegeven. Voel je je niet veilig met open ramen of wil je geen last hebben van muggen nachts dan kan je inbraakwerende raamroosters met geïntegreerd muggengaas laten installeren. Dit is zeker interessant voor wie overweegt binnenkort ramen te vervangen.
5 duurzame en energiezuinige tips En wat te doen met airconditioning, vraag je je misschien af. Met deze 5 tips kom je al erg ver en ga je je huis tijdens een hittegolf koel houden. Je zal niet tot 20°C afkoelen maar is dat nodig? Het gaat er tijdens een hittegolf vooral om onaangenaam hoge temperaturen in huis te voorkomen. Door je huis op deze manier duurzaam en energiezuinig te koelen, zorg je ervoor dat airconditioning minder hard hoeft te werken of zelfs helemaal niet nodig is. Op die manier doe je zowel jezelf als de natuur een plezier, met een lagere energierekening en een kleinere ecologische voetafdruk.
Bron: Renson Build for life | 05 07 23

Meer van Renson
Renson Solmate voor een aangenaam fris huis | slimme screens
5 tips die straks je huis tijdens een hittegolf koel houden
Nieuws van Renson

Renson Solmate stuurt je screens volautomatisch aan en houdt je woning lekker fris.

Afhankelijk van je project is het aangewezen om centraal te  ventileren of net een decentraal ventilatiesysteem te kiezen.

6 design styles voor je buitenbeleving. Ontdek de sfeer die bij je woning past.

brochures

Registreer je en verkrijg Compleet Wonen gratis

Build for life

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

incl. gratis online weekmagazine