Build for life,
nieuws van merken

schrijf je in voor de nieuwsbrief

partner login Build for life
29|05|24

Waarom een lamellendak kiezen voor je terrasoverkapping? | ALIPLAST

Waarom een lamellendak kiezen voor je terrasoverkapping? | ALIPLAST

Overweeg je een nieuwe terrasoverkapping? We sommen de belangrijkste redenen voor je op waarom een lamellendak kiezen voor je terrasoverkapping een goede beslissing is.
Een terrasoverkapping naar jouw smaak Een terrasoverkapping kan vrijstaand geplaatst worden of worden aangebouwd aan een gevel. Zo wordt een uitbreiding van de woning of een verlenging van een tuinhuis of poolhouse gecreëerd. Sommige types, zoals de Somnium terrasoverkapping van Aliplast, zijn zowel koppelbaar in de lengte als de breedte. Hiermee realiseer je prachtige ontwerpen, zoals bv. 2 aan elkaar gekoppelde terrasoverkappingen: een met lamellen en een tweede met een vast dak in glas. Een Somnium terrasoverkapping wordt volledig op maat gemaakt en heeft maximale afmetingen van 6m op 4,5m en 3m hoog. Bovendien heb je de keuze uit een uitgebreid kleurenpallet met 25 jaar lakgarantie. Waarom een lamellendak kiezen voor je terrasoverkapping de beste keuze is Met een lamellendak kan je de lamellen openen, sluiten en draaien tot 120°. Waardoor je zonlicht volledig vrij spel kan geven, een beetje temperen of volledig afschermen. Een lamellendak kan je ook volledig waterdicht afsluiten. Regenval wordt dan afgevoerd via een geïntegreerd gootprofiel en onzichtbaar weggewerkte waterafvoeringen in de steunpalen.
Een waaier aan opties De Somnium terrasoverkapping biedt je ook de keuze uit talloze opties om je overkapping aan te passen aan jouw wensen. Zo kun je verstelbare screens toevoegen om wind, water en zon tegen te houden en tegelijkertijd privacy te behouden. En als je op zoek bent naar meer openheid, kun je kiezen voor de verschillende glasoplossingen van Aliplast die perfect te combineren zijn met de Somnium pergola. Ook kan er een regen- en/of windsensor worden geïntegreerd die regenval of wind onmiddellijk detecteert, waardoor het lamellendak automatisch gesloten wordt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan! Samengevat biedt een Somnium terrasoverkapping op maat een minimalistisch en strak design, met maximale afmetingen van 6m op 4,5m en 3m hoog, met opendraaiende lamellen of glas, enkel- of dubbelwandige lamellen, bediening via Somfy sturing en een waterdichte, vorstbestendige constructie met geïntegreerd gootprofiel en onzichtbare waterafvoeringen. Met de mogelijkheid om talloze opties toe te voegen, zoals geïntegreerde windvaste screens, ingebouwde led-verlichting en een oneindige kleurkeuze, is deze terrasoverkapping de ideale keuze voor jouw buitenruimte. Bron: Aliplast – Foto’s: Aliplast

Build for life | 24 07 23

meest gelezen vandaag
Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER
De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE
ALIPLAST laat je binnen- en buitenruimte samensmelten
Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA
Hoe kale plekken in gazon herstellen met optimaal resultaat? | DCM
van onze partners

Creëer je eigen wellness thuis en geniet doorlopend het hele jaar. 

Realiseer deze zomer je droomterras met Cedral Terrace en de cashback deal, 15€/m² cashback op terrasplanken.

Bereken handig online welke tijdelijke opslag je nodig hebt en wat het kost.

Registreer je en verkrijg Compleet Wonen gratis

Build for life

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

incl. gratis online weekmagazine