Build for life,
nieuws van merken

schrijf je in voor de nieuwsbrief

partner login Build for life
14|06|24

Slim verwarmen: waarom kiezen voor een digitale thermostaat? | VASCO

Slim verwarmen: waarom kiezen voor een digitale thermostaat? | VASCO

De reden waarom kiezen voor een digitale thermostaat het overwegen waard is, is omdat je met een digitale thermostaat je woning slimmer en zuiniger verwarmt.
Digitale thermostaten zijn immers veelzijdiger en nauwkeuriger dan traditionele thermostaten. Zo kan je je woning verwarmen op een manier die perfect past bij jouw levensstijl en bespaar je bovendien op energiekosten. Wat doet een thermostaat Een thermostaat is een apparaat dat ervoor zorgt dat de ketel van jouw centrale verwarming wordt ingeschakeld wanneer het in huis te koud is en uitschakelt wanneer het te warm wordt. Traditionele thermostaten moeten handmatig worden bediend, maar tegenwoordig hebben de meeste thermostaten een tijdsfunctie waarmee je kunt bepalen wanneer de verwarming moet aan- of uitschakelen. Waarom kiezen voor een digitale thermostaat Een digitale thermostaat biedt veel meer voordelen dan een traditionele thermostaat. Met een digitale thermostaat behoud je de controle over de temperatuur in jouw woning en kun je voor elke dag en verschillende ruimtes een specifieke temperatuur instellen. Zo kan je bijvoorbeeld de temperatuur van de woonkamer anders instellen dan die van de slaapkamer. Sommige modellen hebben zelfs de mogelijkheid om je leefpatroon te analyseren en intuïtief te verwarmen. Een belangrijke reden waarom kiezen voor een digitale thermostaat zeker het overwegen waard is.
Programmatie instellingen Een digitale thermostaat biedt veel meer programmeermogelijkheden dan een traditionele thermostaat. Zo kan je bijvoorbeeld je dagschema’s vooraf instellen. Dit is erg praktisch wanneer je later opstaat in het weekend, langer van huis bent of vaak vergeet om de verwarming uit te zetten. Met een digitale thermostaat kun je bovendien altijd genieten van het juiste binnenklimaat in jouw woning. Comfortabele temperaturen Met een digitale thermostaat kan je een minimumtemperatuur vastleggen zodat het altijd aangenaam toeven is in jouw woning. Zo vermijd je dat het te koud wordt en ben je verzekerd van een comfortabele warmte. Sommige modellen hebben zelfs een vriesbeveiliging om je woning te beschermen tegen onverwachte koudegolven. Nauwgezet meten Waarom kiezen voor een digitale thermostaat eveneens het overwegen waard is, is omdat je je comfortgevoel verhoogt. Een digitale thermostaat meet en vergelijkt immers de gewenste temperatuur met een elektronische sensor, waardoor de temperatuur constant blijft. Zo ben je verzekerd van een constante en aangename temperatuur in jouw woning. Kies je bovendien voor een draadloze digitale thermostaat dan heb je het bijkomende voordeel dat je vrij kan kiezen waar de thermostaat te plaatsen. Ben je op zoek naar een werkelijk slimme thermostaat? Dan is de Vasco Climate Control een optie die je zeker wil ontdekken. Deze digitale thermostaat biedt de mogelijkheid om radiatoren, vloerverwarming en ventilatie aan te sturen. Bron: Vasco – Afbeelding: Vasco

Build for life | 24 07 23

meest gelezen vandaag
Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER
De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE
ALIPLAST laat je binnen- en buitenruimte samensmelten
Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA
Hoe kale plekken in gazon herstellen met optimaal resultaat? | DCM
van onze partners

Creëer je eigen wellness thuis en geniet doorlopend het hele jaar. 

Realiseer deze zomer je droomterras met Cedral Terrace en de cashback deal, 15€/m² cashback op terrasplanken.

Bereken handig online welke tijdelijke opslag je nodig hebt en wat het kost.

Registreer je en verkrijg Compleet Wonen gratis

Build for life

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

incl. gratis online weekmagazine