Build for life,
nieuws van merken

schrijf je in voor de nieuwsbrief

partner login Build for life
29|05|24

Wat is zonale ventilatie? | DUCO presenteert de magie van zonaal ventileren

Wat is zonale ventilatie? | DUCO presenteert de magie van zonaal ventileren

Zonale ventilatie is een concept dat steeds populairder wordt in de woningbouwsector. Het staat voor frisse lucht in jouw leven, op het juiste moment en in de juiste ruimte. DUCO is een groot voorstander van zonaal ventileren en presenteert de magie van dit concept in haar bewustwordingscampagne.
Wat is zonale ventilatie precies? Zonale ventilatie is een concept dat de energie-efficiëntie en het comfort in woningen verbetert door ventilatie alleen toe te passen waar nodig. Het huis wordt hierbij als een verzameling van zones beschouwd waarbij enkel die ruimtes waar mensen aanwezig zijn, worden geventileerd. Dit resulteert in een energiezuinig, stil én slim ventilatiesysteem. Hoe werkt zonale ventilatie van DUCO? Door de woning als een verzameling van zones te beschouwen en enkele de ruimtes te ventileren waar mensen aanwezig zijn, hoeven ventilatiesystemen minder hard te werken, waardoor ze minstens 30% minder geluid produceren. Ook bespaart dit zonale ventilatiesysteem tot wel 40% energie in vergelijking met traditionele ventilatiesystemen.
De voordelen van zonaal ventileren Ten allen tijde beschik je over frisse lucht op het juiste moment en in de juiste ruimte. Neem je ’s ochtends een douche dan detecteert het zonale ventilatie systeem vocht en ventileert enkel de badkamer. Werk je overdag buitenshuis dan detecteert het energiezuinige zonale ventilatiesysteem geen CO₂ of vocht en valt het terug op een minimumwerking van 10%. Arriveer je ’s avonds terug thuis en kook je een lekkere avondmaaltijd dan ventileer je met zonale ventilatie alleen de keuken op basis van vocht. Ga je gezellig een film kijken dan ventileer je enkel de woonkamer op basis van CO₂-meting. Geniet je tenslotte van een goede nachtrust dan detecteert het fluisterstille zonale ventilatiesysteem CO₂ in de slaapkamers en zorgt er voor verse lucht. Kortom met zonale ventilatie geniet je van een gezonde binnenluchtkwaliteit, een comfortabele akoestiek en duurzaam energieverbruik met een fluisterstil ventilatie systeem dat erg handig in gebruik is. DUCO wil de bewustwording rond energiezuinig, stil én slim ventileren vergroten. Overweeg jij ook zonale ventilatie?  Ontdek de voordelen van zonale ventilatie met een Systeem C en Systeem D in het Duco leaflet.

Wat is zonale ventilatie

Bron: Duco – Foto: Duco

Build for life | 24 07 23

meest gelezen vandaag
Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER
De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE
ALIPLAST laat je binnen- en buitenruimte samensmelten
Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA
Hoe kale plekken in gazon herstellen met optimaal resultaat? | DCM
van onze partners

Creëer je eigen wellness thuis en geniet doorlopend het hele jaar. 

Realiseer deze zomer je droomterras met Cedral Terrace en de cashback deal, 15€/m² cashback op terrasplanken.

Bereken handig online welke tijdelijke opslag je nodig hebt en wat het kost.

Registreer je en verkrijg Compleet Wonen gratis

Build for life

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

incl. gratis online weekmagazine