Build for life,
nieuws van merken

schrijf je in voor de nieuwsbrief

partner login Build for life
25|07|24

Welke premie krijg je voor een warmtepompboiler? Update 2023

Welke premie krijg je voor een warmtepompboiler? Update 2023

Atlantic, Welke premie krijg je voor een warmtepompboiler, Build for life
Welke premie krijg je voor een warmtepompboiler in 2023? Doordat hij zo weinig stroom nodig heeft, is een warmtepompboiler een slimme keuze om je sanitair water tot 75% goedkoper te verwarmen. In vergelijking met een oude elektrische boiler bedraagt de besparing met een warmtepompboiler momenteel maar liefst 1.235 euro per jaar.
Waarom kiezen voor een warmtepompboiler Nu nog een oude boiler vervangen door een nieuw exemplaar op elektriciteit of aardgas is een gemiste kans. Met een warmtepompboiler kies je niet alleen voor een energiebesparend, maar ook voor een duurzaam en futureproof toestel in de transitie naar een  gedecarboniseerde verwarmingsmarkt. Bovendien zijn er interessante premies voor beschikbaar. Heb je zonnepanelen of plan je er? Dan is een warmtepompboiler zelfs een must-do. Een smart grid ready warmtepompboiler gebruikt niet alleen de omgevingslucht, maar ook je zonnestroom om die om te zetten in zonnewarmte. Zo functioneert de warmtepompboiler als thermische batterij voor je zelf opgewekte elektriciteit. Een warmtepompboiler is het goedkoopste toestel op basis van hernieuwbare energie dat je in huis kan halen En een warmtepompboiler past in elk type woning. De investering is klein en met een warmtepompboiler heb je een bijzonder energiezuinige waterverwarmer. Een warmtepompboiler verwarmt je sanitair water door tot 3/4 van de energie te onttrekken aan de lucht rondom.
Mijn verbouwpremie voor de installatie van een warmtepompboiler Welke premie krijg je voor een warmtepompboiler via de Vlaamse overheid? De Vlaamse regering had eerder al beslist om de premie voor warmtepompboilers te verhogen van 300 naar 450 euro voor de hoogste en middelste inkomenscategorieën. En naar 540 euro voor de laagste inkomenscategorie eigenaars-bewoners of eigenaars die via een sociaal verhuurkantoor verhuren. Deze steun werd nog eens verdubbeld naar respectievelijk 900 en 1.080 euro voor installaties met eindfactuur sinds 1 juli 2022. Welke premie krijg je voor een warmtepompboiler | Afbeelding: Atlantic Premie via Fluvius voor sturing elektrische warmte Welke premie krijg je voor een warmtepompboiler via Fluvius? Beschik je over zonnepanelen en sluit je er een warmtepompboiler op aan, dan kan  je bijkomend tot 31/12/24 een premie sturing elektrische warmte aanvragen voor het sturingsapparaat dat je hiervoor gebruikt. Deze premie bedraagt maximaal 50% en max. 400 euro van het factuurbedrag van je sturingsapparaat, dit is incl. btw voor woongebouwen.
Welke premie krijg je voor een warmtepompboiler in 2023?

De Vlaamse regering verhoogde de mijnverbouwpremie voor warmtepompboilers tot respectievelijk 900 en 1.080 euro voor installaties met een eindfactuur sinds 1 juli 2022. Wie zonnepanelen heeft en deze aansluit op een warmtepompboiler, kan tot 31/12/24 ook een Fluvius premie voor sturing van elektrische warmte aanvragen. Deze bedraagt maximaal 50% en maximaal 400 euro incl. btw voor woongebouwen.

Welke premie krijg je voor een warmtepompboiler in 2023? Bron: Atlantic – Afbeeldingen: Atlantic Build for life | 18 07 23
meest gelezen vandaag
Leadax Roov, nieuwe duurzame platdakbedekking | WIENERBERGER
De voordelen van prefab betonbouw | CONCRETE HOUSE
ALIPLAST laat je binnen- en buitenruimte samensmelten
Isolatie met aluminium cachering of zonder kiezen? | SOPREMA
Hoe kale plekken in gazon herstellen met optimaal resultaat? | DCM
van onze partners

Creëer je eigen wellness thuis en geniet doorlopend het hele jaar. 

Realiseer deze zomer je droomterras met Cedral Terrace en de cashback deal, 15€/m² cashback op terrasplanken.

Bereken handig online welke tijdelijke opslag je nodig hebt en wat het kost.

Registreer je en verkrijg Compleet Wonen gratis

Build for life

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

incl. gratis online weekmagazine